Menü
KARATE EDZÉSEK ZUGLÓBAN AC-Sinus Harcművészeti Sportegyesület
 • JÓKAI ISKOLA

  JÓKAI ISKOLA

  JÓKAI ISKOLA

 • KINCSKERESŐ OVI SZUGLÓ

  KINCSKERESŐ OVI SZUGLÓ

  KINCSKERESŐ OVI SZUGLÓ

 • KINCSKERESŐ NAGYLAJOS OVI

  KINCSKERESŐ NAGYLAJOS OVI

  KINCSKERESŐ NAGYLAJOS OVI

 • VIZSGA

  VIZSGA

  VIZSGA

 • SEMPAIOK

  SEMPAIOK

  SEMPAIOK

 • KEZDŐK

  KEZDŐK

  KEZDŐK

 • KÖZÉPHALADÓK

  KÖZÉPHALADÓK

  KÖZÉPHALADÓK

 • FARSANG

  FARSANG

  FARSANG

 • CYPRUS

  CYPRUS

  CYPRUS

 • GASTROYAL CSAPAT

  GASTROYAL CSAPAT

  VERSENYZŐK

KEZDŐKNEK

Hasznos információk, kivonatosan  KEZDŐKNEK

 hasznos-infok-2022.doc

KARATE

Okinawa szigetén (sziget Japán déli csücske és Kína között) kialakult harcművészet. Technikai repertoárja széles, különféle ütések, csapások, rúgások, közelharc technikák jellemzik. A karate több mint, egy „verekedős sport”, gyakorlása során kiemelt szerepet kap a mozgáskoordináció fejlesztése és a harmónia megtalálása testünkkel, személyiségünkkel és környezetünkkel. A gyerekek testi épségének védelme mind az edzéseken, mind a versenyeken elsődleges szempont.

 

VERSENYZÉS – NEM VERSENYZÉS 

Klubunkban nem kötelező a versenyzés, a karate gyakorlása teljes lehet versenyzés nélkül is.

Törekszünk azonban arra, hogy akik néhány év karate gyakorlást követően a versenyzés mellett döntenek, azok számára a lehető legjobb felkészülést biztosítsuk.

 

FELSZERELÉS

Karate ruhában edzünk, de a kezdők részére szükségtelennek tartjuk a karate ruha azonnali megvásárlását. Jobb, ha csak az első 2 hónapot követően veszik meg, amikor érezhetővé válik, hogy a karate gyakorlása esetleg már nem csak futó hóbortnak, hanem komoly döntésnek tűnik. Védőfelszerelés beszerzése fél év gyakorlás után válik esedékessé.

 

EDZÉSEK  LÁTOGATÁSA

Az első két évben heti két edzés, azt követően heti három edzés látogatása szükséges a fejlődéshez. Aki a későbbiekben a versenyzés mellett dönt, annak több edzésen kell részt vennie. 

 

NEMEK ARÁNYA

Klubunkban hasonló arányban edzenek lányok és fiúk, inkább az adott általános iskolák nemi arányait reprezentálják az edzést látogató fiúk és lányok aránya. Az hogy a karate „fiús” sport puszta sztereotípia, legalább annyira fiús, mint pl.: a kézilabda.

 

TANULÁS – CSALÁD – KARATE

A felsorolás nem jelent fontossági sorrendet. Arról van szó, hogy lehetőségeinkhez mérten jó kapcsolat tartására, ápolására törekszünk a szülőkkel és az iskolával. Visszajelzéseket kapva - pozitív, illetve negatív tapasztalatokról tanulásban és viselkedésben - igyekszünk a szülőkkel és az iskolával együttműködve helyes irányba terelni tanítványainkat.

 

AC-SINUS SPORTEGYESÜLET

Elnök, vezető edző: Klima Zsuzsanna 4. danos mester. Sokszoros magyar bajnok, világbajnoki ezüst (2002, Madrid, Spanyolország) és kétszeres bronzérmes (2004 Monterrey, Mexikó). Magyarország első világbajnoki éremmel rendelkező sportolója. Edzések Zugló több általános iskolájában és Óvodájábanban. Ezőink: Kiss Réka, Himpli Lénárd, Szöllősi Imre, Szalai Zsuzsanna.

 

Magyar Karate Szakszövetség 

A Szakszövetség a Magyar Köztársaságban működő, a karate sportágban sporttevékenységet folytató sportszervezetek /sportegyesület, sportvállalkozások/, mint jogi személyek tevékenységét összehangoló, munkájukat elősegítő, a karate sportágát irányító, önkormányzati elven alapuló nyilvántartott tagsággal rendelkező kiemelkedően közhasznú szervezetként tevékenykedő sportági országos Szakszövetség. Működését a vonatkozó hatályos törvények és rendelkezések alapján fejti ki, valamint a Nemzetközi Sportszövetségek (WKF, EKF) alapszabályaiban a nemzeti Szakszövetségek számára meghatározott feladatok ellátásáról gondoskodik.

 

World Karate Federation (WKF), European Karate Federation (EKF)

A karate Olimpiai Bizottság által elfogadott világszervezete és annak európai, kontinentális szervezete.

 

Végeláthatatlan felsorolásban és bizonygatásban lehetne sorolni a karate adta előnyöket figyelemben, kreativitásban, mozgáskoordinációban, személyiségfejlődésben, mégis inkább azt javasoljuk, próbálják ki! Ha felkeltettük érdeklődésüket böngésszenek tovább honlapunkon, látogassák meg egy edzésünket, írjanak, vagy hívjanak.

 

Tisztelettel:  Klima Zsuzsanna Sensei:   +36-30-203-4008  

                              

https://www.facebook.com/acsinusse/   klima.zsuzsa@gmail.com

Hírek

Kapcsolat

IMPRESSZUM

 

A szolgáltató 

név: AC-SINUS Harcművészeti Sportegyesület

székhely: 1149 Budapest, Fráter György u. 31. II. em. 7.

nyilvántartja: Fővárosi Törvényszék,

nyilvántartási szám: 01-02-0007624,

adószám: 18086395-1-42

képviseli: Klima Zsuzsanna elnök,

 

A szolgálató elérhetőségei:


tel.: +3630-2034008

E-mail: klima.zsuzsa@gmail.com

ac.sinus.zuglo@gmail.com 

WEB: www.karatezuglo.hu

 

A tárhelyszolgáltató:

neve:

székhelye: ...

e-mail: ...

 

Megosztás