Menü
KARATE EDZÉSEK ZUGLÓBAN AC-Sinus Harcművészeti Sportegyesület
 • JÓKAI ISKOLA

  JÓKAI ISKOLA

  JÓKAI ISKOLA

 • KINCSKERESŐ OVI SZUGLÓ

  KINCSKERESŐ OVI SZUGLÓ

  KINCSKERESŐ OVI SZUGLÓ

 • KINCSKERESŐ NAGYLAJOS OVI

  KINCSKERESŐ NAGYLAJOS OVI

  KINCSKERESŐ NAGYLAJOS OVI

 • VIZSGA

  VIZSGA

  VIZSGA

 • SEMPAIOK

  SEMPAIOK

  SEMPAIOK

 • KEZDŐK

  KEZDŐK

  KEZDŐK

 • KÖZÉPHALADÓK

  KÖZÉPHALADÓK

  KÖZÉPHALADÓK

 • FARSANG

  FARSANG

  FARSANG

 • CYPRUS

  CYPRUS

  CYPRUS

 • GASTROYAL CSAPAT

  GASTROYAL CSAPAT

  VERSENYZŐK

HANGTÁLFÜRDŐS MEDITÁCIÓ - 2023.05.14.

2023.04.20.

HANGTÁLFÜRDŐS MEDITÁCIÓ - 2023.05.14.

Sok szeretettel várunk minden kedves vendéget a következő alkalommal Zuglóban megrendezendő csoportos Hangfürdős Meditációra.
Várjuk aki szeretné megtapasztalni a Gongok és a Himalájai hangtálak által keltett nyugtató és harmonikus hangrések pozitív hatását.

Dátum - Május 14. Vasárnap

Idő pont kezdés- 18.oo-tól,

Kérünk mindenkit hogy időben érkezzen (min 15 perccel előbb) , késésével ne zavarja meg az eseményt.

Cím - 1145. Szugló utca 57.
Mit jelent a csoportos Hanfürdős meditáció.

Az hangfürdős meditáció egy akusztikus zenei koncert, amely „lemossa” a stresszt és a feszültséget, ellazítja a testet, megtisztítja a tudatot és megnyugtatja az elmét, igy ezáltal aktiválja a test természetes öngyógyító rendszereit.
A csoportos hangfürdők általában 1-1,5-óra hosszúak szoktak lenni, ezek lehetnek kisebb csoportos rendezvények vagy családi összejövetelek, de akár több száz fős, vagy még ennél is nagyobb rendezvények. A hangfürdőkön bárki részt vehet kortól és nemtől függetlenül.

Az hangfürdőknek a két meghatározó hangszere a Gong és a Himalájai hangtálak. Ezek az ősi hangszerek teljesen egyedülálló és különleges hangzásuk miatt semmi máshoz nem hasonlítható tiszta és harmonikus rezgéseket bocsátanak ki magukból. Ezek a nyugtató pulzálló és vibráló hangrezgések a legoptimálisabbak az agyunk számára a teljes ellazuláshoz és a mély meditációs állapot eléréséhez.
Az hangfürdős-meditáció egy szisztematikus módszer, amely teljes fizikális, mentális és érzelmi változást hoz létre a résztvevökben.
A hangfürdős meditációnak az a célja, hogy a résztvevőket a hangtálak és gongok rezgéseinek kellemesen nyugtató harmonikus hangjai gyorsan és könnyedén minden erőfeszítés nélkül juttassa egy mély relaxált nyugalmi állapotba. Ez az őszpontosított tudatú , alváshoz közeli állapot olyan érzés mintha aludnánk, viszont a tudatunk egy mély tudatossági szinten működik tovább.

A hangfürdő során a tudat az alvás és az ébrenléti állapot között van, de független mindkettőtől. Ebben az állapotban nincsenek gondolatok és nincsenek érzelmek, csakis az elcsendesedett megfigyelő tudatosság a jelenben. A hangfürdő alatt igyekezzünk ébren maradni, a cél a tudatosság fokozása.

Az hangfürdőket ideális esetben elkülönített csendes zárt helyen megfelelő hőmérsékletű és félhomályos szobában vagy teremben végezzük. A csoportos hangfürdőn való részvételkor nem kell semmi mást csinálni csak egyszerűen lefeküdni és pihenni, és átadni magadat a csodálatos hangrezgések világának és ezáltal a lazízó és nyugtató hangrezgések eláradnak az egész testben ezáltal „meg fürdetve” , átrezegtetve minden egyes sejtet a testben, mint egy sejt masszázs.
Laza kényelmes, meleg ruhában érkezz, hogy melegen tudd tartani magadat, mert a hangterápiás meditáció ideje alatt a test hőmérséklete egy kicsit lecsökken.

Hozzál magaddal jóga matracot és amire még igény szerint szüksége lesz ahhoz, hogy egy órát a földön fekve kényelmesen el tudj tölteni, pl. kispárna , pléd, takaró, hálózsák stb.

Az hangfürdős meditációkat lehet széken ülve vagy kerekes kocsiban is hallgatni, ha valaki esetleg nem tud egy órát fekve eltölteni.
Az ideális póz a hangfürdő ideje alatt a Jógában ismert Savászana póz amikor is a földön hanyatt fekvésben egyenes gerinccel a lábakat enyhén szét tárva, és a kezek a test mellet tenyérrel felfele néznek. A jógában ez a teljes ellazulás póza, mivel ebben az állapotban az érzékszervi ingerek a minimálisra redukálódnak.

Ennek az elősegítésének az érdekében kérlek, hogy hozzál magaddal egy saját szempárnát vagy valami mást pl. sál, póló, törülköző, stb. amivel le tudod takarni a szemedet a hangfürdő időtartama alatt. Ez nagyban elősegíti a meditációs állapot elérését azáltal, hogy használatakor a szemhéjakra eső enyhe nyomás nem engedi mozogni a szemhéjakat, amikor az agy betér a “REM” fázisba – ez az álom és az ébrenlét közötti időszak állapota. Így a szempárna használatával sokkal gyorsabban és könnyebben megy végbe az ellazulás és a helyes meditációs állapot elérése.

Ellenjavallatok, kinek nem alkalmas a csoportos hangfürdő.
A hangfürdők nem kötöttek semmilyen korhoz, de általában a csoportos hangfürdőkre nem szoktak pici babákat és kis gyerekeket hozni, akik nem képesek egy órát nyugodtan és csendben a földön fekve egy helyben eltölteni.

Ha valaki köhög vagy náthás akkor kérem ne jöjjön.
További információ:
www.iashhangterapia.hu
Kevesebb jelenjen meg

vissza

Hírek

Kapcsolat

IMPRESSZUM

 

A szolgáltató 

név: AC-SINUS Harcművészeti Sportegyesület

székhely: 1149 Budapest, Fráter György u. 31. II. em. 7.

nyilvántartja: Fővárosi Törvényszék,

nyilvántartási szám: 01-02-0007624,

adószám: 18086395-1-42

képviseli: Klima Zsuzsanna elnök,

 

A szolgálató elérhetőségei:


tel.: +3630-2034008

E-mail: klima.zsuzsa@gmail.com

ac.sinus.zuglo@gmail.com 

WEB: www.karatezuglo.hu

 

A tárhelyszolgáltató:

neve:

székhelye: ...

e-mail: ...

 

Megosztás