26. Felnőtt Karate Világbajnokság

26. Felnőtt Karate Világbajnokság
2023.10.30.

Október 24 - 29. között rendezték Budapesten a felnőtt karate vb-t!

26. Felnőtt Karate Világbajnokság 

 

Október 24. és október 29. között rendezték Budapesten a 26. felnőtt karate vb-t!

Egyesületünk a magyar szurkolói szektort mindennap nagy létszámmal erősítette!:)

Óriási élmény volt kicsiknek és nagyoknak egyaránt ilyen közelről látni a világ top karatésait versenyszituációban, illetve részese lenni a világbajnokság különleges atmoszférájának.

A budapesti vb különösen nagynak számított hiszen 117 ország több, mint 1250 versenyzője vett részt rajta. Ezen kívül ez a világbajnokság volt az utolsó, amelyre bármely országból érkezhetett kategóriánként egy versenyző, illetve ahol az egyéni versenyszámok mellett sor került a csapat és a parakarate versenyszámokra is. Ezentúl a világbajnokságokra is kvalifikálni kell és csak limitált számú ország képviseltetheti magát.

Külön öröm, hogy a világbajnokság hivatalos megnyitóján egyesületünk 15 fiatal tagja kísérhette be különböző országok válogatott versenyzőit, amely szintén egy életre szóló, különleges élmény!:) Szuper ügyesek és bátrak voltak a gyerekek!

Az idősebb válogatott versenyzőknek és egyesületünk edzőinek is hatalmas élmény volt az elmúlt hét és komoly szakmai tapasztalatokkal gazdagodhattunk! 

Köszönjük a Szülők és a Tanítványaink rugalmasságát és türelmét, illetve a segítő Senseiek és Sempaiok munkáját a versenyen és a helyettesítések során.

Eredmények: 

Kákosy Olívia - parakarate 1. hely

Kákosy Olívia világbajnoki címét megvédte ismét bravúrosan szerepelt a parakaratésok formagyakorlatában.

Hárspataki Gábor - férfi kumite - 75 kg 2. hely

Hárspataki Gábor bravúros küzdelmekkel, elit ellenfeleket maga mögé utasítva, 6(!) nyert mérkőzéssel menetelt a döntőig. A döntő előtt még csapatkumitében is tatamira lépett, ahol több meccse is volt. A döntőre szombaton került sor, Gábort rendkívül magabiztos jelenlét jellemezte az egész mérkőzésen, de végül a világranglistát vezető egyiptomi ellenfelét hozták ki a bírók győztesnek. Gábor utolsó, 3 pontot érő találata eldönthette volna a világbajnoki címet, de sajnos a bírók időntúli találatnak ítélték, így azt nem adták meg neki. A magyar küldöttség óvást is nyújtott be a döntő kapcsán, mert az egyiptomi versenyző az utolsó másodpercekben vitatható, küzdelemkerülő magatartást tanúsított, amely büntetést és leléptetést vonhatott volna maga után, amely Gábor győzelmét eredményezte volna. Az óvást elutasították, így Gábor az előkelő 2. helyen végzett, amely fantasztikus eredményként vonul be a magyar karate történelmébe.

Női csapatkumite (Bousseba Aicha, Ilankovich Alexandra, Molnár Réka, Pap Dorottya) - 5.hely

A női csapat előnyerőként kezdte a versenyt, majd 3 kört is megnyerve (Szerbia, Ausztria, Egyiptom) a 4-be jutásért alulmaradtak a Spanyolokkal szemben. A Spanyolok bejutottak a döntőbe, így a lányok a bronzéremért küzdhettek a Horvátok ellen, akiktől sajnos végül kikaptak. 

Csatári János, Fekete László, Kárpáti Petra, Paulovics Dóra - parakarate 5.hely

Gratulálunk a Magyar Csapatnak és felkészítő edzőiknek!

VIDEÓ: 

YOUTUBE (Hárspataki Gábor 1:31:41-től, Kákosy Olívia 2:09:51-től)

YOUTUBE (NŐI CSAPAT 1:10-től)

Képes beszámoló:Galéria

 

Vissza